KRUVASAN BÖREK
KRUVASAN BÖREK
Pratik ve zahmetsiz tarifleri seviyoruz öyle değil mi? Bu nedenle milföylü tarifler bu anlamda imdadımıza yetişen tariflerdir. Benim de farklı tarifleriyle sık sık başvurduğum adrestir doğrusu. Tatlısı, tuzlusu, pastası, böreği derken geniş bir kategoriye sahiptir. O halde bizler de bugün onlarca nefis milföy tarifleri arasından güzel bir seçim yapıp çay demlenene kadar peynirli milföy kruvasan hazırlayalım.
MALZEMELER
- 6 adet dikdörtgen milföy hamur
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 küçük kase ufalanmış beyaz peynir
- 3-5 dal maydanoz
- susam
HAZIRLANIŞI
Her bir milföy hamurunu 2 üçgen olacak şeklinde kesin. Hamurun geniş kenarının ortasına bıçakla çizik atın. Maydanoz peynir karışımından geniş kısmına koyun ve kruvasan şeklinde sarın. Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder