KAHVALTILIK KAYGANA



    KAHVALTILIK KAYGANA

    Evet bugün kahvaltıya nefis bir şey yapıyoruz. Kaygana yapımı itibari ile bizlere krepi andırsa da aslında içindeki yeşilliklerle farklı bir lezzet ortaya çıkıyor. Sanıyorum Karadeniz yöresinde daha sık yapılıyor. Hafta sonu kahvaltıları için bence sık sık tercih edilmesi gereken bir lezzet. Yanında biraz peynir ve iyi demlenmiş bir çayla değme keyfine diyorum😊

     MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • maydanoz ( küçük doğranmış 4-5 dal )
  • taze soğan ( küçük doğranmış 1 adet )
      HAZIRLANIŞI

      Derin bir kapta yumurtaları çırpın. Üzerine süt, tuz ve yeşillikleri ilave edip karıştırın. Un ve mısır ununu ekleyip hamuru hazırlayın. Yanmaz tavayı ısıtın ve sıvı yağ ile çok az yağlayın. Hamurdan bir kepçe alıp tavaya çevirerek yayın. İki taraflı kızartın. Her hamuru koymadan önce tavayı çok az yağlayın. Afiyet olsun.

   

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar