PATLICAN YEMEĞİ
PATLICAN YEMEĞİ
Şu sıcak yaz günlerinde oldukça hafif, lezzetli, pişirmesi kolay, pişmesi çabuk daha ne söyleyeyim nefis bir patlıcan yemeği yapalım mı hem de en pratiğinden ve de en lezzetlisinden, ne dersiniz😋 Patlıcanla ilgili birçok nefis tarif vardır ama hani yapım aşamasında biraz daha fazladan uğraş ve zaman ister. Bu tarif senden fazla zaman istemiyor ama sonucu sana en mükemmel ve lezzetli haliyle sunuyor😊 Sebzeleri doğra koy tencereye kısık ateşte pişir. Neden sonuç mükemmel olmasın😉
MALZEMELER
- 5-6 adet patlıcan
- 4 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 baş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kuru nane
- tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyun ve iri küpler olarak doğrayın. Tencereye soğanı yemeklik doğrayın. Üzerine patlıcanları ilave edin. Domateslerin kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayıp patlıcanların üzerine ekleyin. Sarımsakları soyup ikiye kesip ekleyin. 1çay bardağı suyla salçayı açın ve ekleyin. Zeytinyağ, nane ve yeterince tuz atıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Arada bir iki defa sebzeleri alt üst karıştırın. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder