FIRINDA SOSLU KABAK
FIRINDA SOSLU KABAK
Kabak tariflerinizin arasına bir yenisini eklemek isterseniz oldukça pratik hafif ve sağlıklı bir tarifim var. Kabak sevdiğim bir sebzedir ve hafta da bir kez mutlaka benim mutfağımda pişer. Kabakla ilgili sevdiğim birçok tarifim de olduğu için sayfamda sık sık farklı kabak yemeklerine rastlayabilirsiniz. Büyük kızım pek sebze sever bir çocuk değildir. Sebze delisi bir annesi var ama bu kız kime çekmiş bilmem 😊 Neyse söylemek istediğim kabak eğer evde böyle pişerse sebze sevmeyen kızım bile anne başka var mı diyorsa tamamdır 😉Sözü fazla uzatmayayım sizleri bu nefis tarifle buluşturayım😋
MALZEMELER
- 4 adet kabak
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- yarım çay bardağı süt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- tuz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
HAZIRLANIŞI
Kabakları halka şeklinde dilimleyin. Üzerine yeterince tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Borcama dizerek yerleştirin. Sosu için bir kasede yumurta, yoğurt, süt, zeytinyağ ve yeterince tuz atıp karıştırın. Sosu kabakların üzerine gezdirin ve 200 derece fırında pişmeye bırakın. Kabaklar yumuşamaya başlayınca yani pişmeye yakın diyelim kaşar peyniri de üzerine ekleyip kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder