FIRINDA BEŞAMEL SOSLU PATATES
FIRINDA BEŞAMEL SOSLU PATATES
Bu kadar kolay bu kadar pratik bu kadar lezzetli bir yemek olur mu hiç demeyin bu tarif sizleri abartısız mükemmel lezzetiyle şaşırtacak :) Evde patates olması yeterli, onunla nefis bir öğün hazırlayabilir günü en lezzetli haliyle kurtarabilirsiniz. Eğer aranızda bu lezzetle hala tanışmayanlar varsa sizleri mutfağa çağırıyorum :)
MALZEMELER
- 5 adet patates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 diş sarımsak
- karabiber
- kırmızı pulbiber
- tuz
Beşamel Sos İçin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- bir atım tuz
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyun ve halka şeklinde dilimleyin. Geniş karıştırma kabına alın ve üzerine rendelenmiş sarımsak, zeytinyağ ve göz kararı olacak şekilde tuz ve baharatlarını atıp karıştırın.Hazırladığınız patatesleri fırın kabına veya borcama alın ve yerleştirin. Beşamel sos için tencereye tereyağı alın ve eritin. Unu ekleyip 3-5 dk kadar kavurun. Sütü ilave edin ve tuzunu atıp sürekli karıştırarak pişirin. Pişen sosu patateslerin üzerine gezdirin ve 200 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin. Eğer isterseniz pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peynir ilave edebilirsiniz. Afiyet osun...
Yorumlar
Yorum Gönder