TAZE BAKLA KAVURMASI
TAZE BAKLA KAVURMASI
Taze baklaları artık tezgahlarda görmeye başladığımız şu günlerde bize de düşen zamanı geçmeden nefis bir bakla yemeği hazırlamak. Hangi usul de pişirilirse pişirilsin her çeşidiyle bana göre çok lezzetli oluyor. Bakla zaten başlı başına lezzetli bir sebze. Klasik yemeğinin haricinde ben baklayı bu sefer kavurarak hazırladım. İsterseniz sarımsaklı yoğurt ilavesiyle de lezzetini bir kat daha artırabilirsiniz :)
MALZEMELER
- 500 gr taze bakla
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 3-4 adet domates
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- tuz
HAZIRLANIŞI
Baklaları verev doğrayın. Tencereye üzerini geçecek kadar su ilave edip baklalar yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama suyuna birkaç damla limon damlatın. Rengi daha güzel kalacaktır. Genişçe bir tavaya soğanları ve biberleri yemeklik doğrayın ve zeytin yağla birlikte kavurun. Yemeklik doğradığınız domatesleri ve haşlanmış baklaları da ekleyip karıştırın. Kırmızı pul biber ve yeterince tuzunu da atıp kısık ateşte 15 dk kadar daha kavuralım. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder