FIRIN SÜTLAÇ
FIRIN SÜTLAÇ
Tatlıların tatlısı sütlaç hem hafif hem besleyici hem de hazırlaması kolay bir tatlı. Çoluk çocuk hepimizin severek yediği bu tatlıyı fırına atarak tadını bir kat daha arttırdık ve sunum olarak ta biraz şölen yaptık. Özellikle de ramazan ayında iftardan sonra vazgeçilmez tatlımızdır. Ramazan ayının yaklaştığı şu günler de de lezzetine doyum olmayan bu nefis tatlıyı sayfamda paylaşayım istedim. Yalnız bir püf noktası söylemem gerekirse sütlacınızın böyle kızarmasını sağlamak için kaplara koyduğunuz zaman 15-20 dk kadar kabuk tutması için bekletmeniz gerekir.
MALZEMELER
- 1 lt süt
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilin
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri yıkadıktan sonra tencereye alın üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Pirinçler yumuşayınca sütü ve şekeri ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta 1 çay bardağı süt ile nişastayı karıştırıp tencereye ilave edin ve fokurdayana kadar karıştırarak pişirin. Vanilini ekleyin ve ocaktan alın. Sütlacı kaplara paylaştırın ve fırın tepsisine yerleştirin. 15 dk kadar bekletin. Tepsinin yarısına kadar su ekleyin. 200 derece fırının üst bölümüne yerleştirin. Gözünüz sürekli fırında olsun çünkü kısa sürede üzeri kızaracaktır. Üzeri kızaran sütlaçları buzdolabında soğumaya bırakın. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder