MANDALİNALI LOKUM
MANDALİNALI LOKUM
Sonbahar ve kış aylarının en sevilen ve de en çok tüketilen meyvelerinden biri olan mandalina artık pazarlarda ve tezgahlarda yerini de aldığına göre şöyle sulu sulu mandalinalardan yapımı kolay ama lezzetli minik lokumlara ne dersiniz :)
MALZEMELER
- 2 su bardağı mandalina suyu
- 1,5 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- hindistan cevizi
- ceviz
HAZIRLANIŞI
Tencereye mandalina suyu, şeker ve mısır nişastasını koyup tel çırpıcıyla karıştıralım. Ocağa alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca tereyağ ekleyip 1- 2 dk kadar daha pişirelim ve ocaktan alalım. İçlerini ıslattığımız küçük kahve fincanlarına hazırladığımız karışımı dökelim. Düz su bardaklarını da kullanabilirsiniz. Buzdolabında en az 3 saat bekletelim. Soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla kenarlarını gezdirip ters çevirelim ve içinden çıkaralım. İstediğimiz kalınlıkta keselim ve hindistan cevizine bulayalım. Ceviz veya fındıkla süsleyip servis edelim. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder