MAGNOLİA TATLISI

 
    MAGNOLİA TATLISI 

    Son dönemlerin en sevilen tatlılarından biri olan Magnolia tatlısı New York ' un en ünlü pastanelerinden birinde ortaya çıkmış ve  ülkemizde de bir hayli tutkunu olan hem gözlere hem de damaklara hitap eden pratik hafif ve lezzetli bir tatlı. Canımız tatlımı çekti, mutfakta şöyle fazla zahmete girmeden keyif alarak hazırlayabileceğimiz lezzetli ve hafif bir tatlıya ne dersiniz :)

     MALZEMELER (6 kişilik)

  • 1 lt süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kutu krema
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 paket eti kakaolu bisküvi
  • 1 paket vanilin
  • 3 adet muz
      HAZIRLANIŞI

     Tencereye süt, yumurta sarısı, un, nişasta ve şekeri koyup karıştıralım. Ocağa alalım ve koyu kıvama gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam alan ve pişen muhallebiye tereyağ ekleyelim. Ocaktan alıp vanilin ve kremayı ilave edip mikserle çırpalım. Bisküvileri robottan geçirelim. Muzları ince ince dilimleyelim. Kuplara sırasıyla önce muhallebi, eti kakaolu bisküvi, muz şeklinde yerleştirelim. Bir katmanına yulaflı bisküvi kullanalım. Ben iki renkli olsun istedim ama siz tek bisküvide kullanabilirsiniz. Afiyet olsun...

    

Yorumlar

Popüler Yayınlar