CEVİZLİ HAVUÇ SALATASI
CEVİZLİ HAVUÇ SALATASI
Yapımı kolay bir salata olmakla beraber kışın özellikle de et yemeklerinin yanına çok yakıştığını düşündüğüm bir lezzettir havuç salatası. Havucun faydaları saymakla bitmez ama çiğ olarak değilde pişirilerek içindeki vitaminlerin ortaya çıktığını duymuştum. Havucu çok sevdiğim için çiğ olarakta karşı koyamam bir güzel yıkar kabuklarını da soymadan günde bir havuç tüketirim. Bana göre harika bir sebzedir çünkü tatlıya, tuzluya her şeye yakışır. O zaman ne yapalım salataya geçelim :)
MALZEMELER
- 7-8 adet orta boy havuç
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 avuç doğranmış ceviz içi
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- tuz
HAZIRLANIŞI
Havuçların kabuklarını soyup rendeleyelim ve zeytinyağla birlikte kısık ateşte yanmaz genişce bir tavada yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirelim. Havuçlar pişince servis tabağına alalım ve yeteri kadar tuz, rendelediğimiz sarımsaklar ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder