FIRINDA KIZARMIŞ BÜTÜN TAVUK


    FIRINDA KIZARMIŞ BÜTÜN TAVUK

    Nar gibi kızarmış tavuğu kim sevmez ki. Akşam yemeklerine, davet sofralarına yakışan henüz fırında pişerken bile bütün evi saran o mis gibi kokusuyla bile  yemeden doyuran lezzettir kendisi. Fırında kızarmış tavuğun yanına eşlik eden o harika üçlü ( pilav, salata, ayran ) ile mükemmel akşam
sofraları  hazırlayabilirsiniz :)

    MALZEMELER

  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2-3 diş sarımsak
  • karabiber
  • kırmızı pulbiber
  • kekik
  • tuz
     HAZIRLANIŞI

     Sarımsakları rendeleyelim, baharatlar ve diğer malzemeleri de ekleyerek güzel bir sos hazırlayalım. Uygun bir kabın içinde bütün tavuğu hazırladığımız sosla iyice ovalım. Eğer zamanınız varsa tavuğu sosladıktan sonra üzerini kapatıp buzdolabında 30 dk kadar dinlendirebilirsiniz. Tavuğu fırın torbasına koyup ağzını bağlayalım. Fırına dayanıklı bir tepsinin içine yerleştirelim ve kürdanla birkaç yerinden delikler açalım. 210 derece fırında pişmeye bırakalım. Pişirme süresi olarak 1-1,5 saat diyebilirim ama siz tabikide çatal yardımıyla kontrol edin. Her fırının pişirme süresi farklı olabiliyor çünkü. Afiyet olsun...
 
     

    


Yorumlar

Popüler Yayınlar