NOHUTLU ISPANAK BORANİ

     NOHUTLU ISPANAK BORANİ

     Ispanağın şüphesiz en sevdiğim yemeklerinden biridir borani. Ben bu son derece leziz ıspanaklı boraniyi hazırlarken içine bir miktar da haşlanmış nohut ekliyorum daha da bir güzel oluyor tabi. Bu şekilde hazırlayınca besleyici ve doyurucu olma özelliği bir kat daha artmış oluyor vede uzun bir süre tok tutuyor. Abartısız haftada 2 defa boraniyi bu hali ile hazırlayıp tüketiyoruz. Sebzenin ve bakliyatın bir arada olduğu lezzetli bir yemek o nedenle bence bilhassa ıspanak severler bu tarifi kaçırmasın. 

      MALZEMELER

  • 400 g ıspanak
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
      Üzeri için;
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
      HAZIRLANIŞI

      Ispanakları ince ince doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile birlikte kavurun. Üzerine ıspanak ve yeterince tuz  ekleyip ıspanaklar suyunu salıp çekene kadar kavurun. Nohutları ekleyip bir güzel karıştırın ve ocaktan alın. Uygun bir servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin. Küçük bir tavada tereyağını ısıtıp pul biber ekleyin ve bunu yoğurdun üzerine gezdirin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar