MİNİ SANDVİÇ POĞAÇA
Abartmıyorum bu mini mini yumuşacık poğaçalara bayılacaksınız. Yine abartısız ama okullar açıldı açılalı bilmem kaçıncı yapışım bu poğaçaları. Çokta kolay çokta pratik bir tarif. Okula giden çocuklarınız için beslenme çantalarına hazırlayabileceğiniz nefis bir atıştırmalık olacak. Ya da hafta sonu kahvaltılarınıza özel aile ile bir arada olmanın verdiği keyifle bu mini poğaçaları son derece lezzetle tüketebilirsiniz. Bu arada poğaçaların arasına kendi sevdiğiniz ve istediğiniz malzemeleri koyabilirsiniz elbette :)
MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un ( yaklaşık )
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- Kavrulmus susam
Arası için;
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına öncelikle kurumaya, şeker, süt ve suyu alıp bir güzel karıştırın. Sonrasında sıvıyağ, tuz ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat kadar mayalayanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tezgaha alıp tekrar havasını alacak şekilde yoğurun. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp elinizle yuvarlayın ve hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Hepsini bu şekilde hazırlayıp üzerlerini örtün ve 15 dk tepsi mayası yapın. Yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp bezelerin üzerlerine bolca sürün. Üzerlerine kavrulmuş susam gezdirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı ve üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan poğaçaların üzerlerini örtüp bir süre dinlendirin. Sonrasında bir bıçak yardımı ile poğaçaların orta kısmını yarısına kadar olacak şekilde kesin. İçersine istediğiniz dilimlenmiş malzemeleri yerleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder