KIYMALI KREP BÖREK


     KIYMALI KREP BÖREK

     Sizler hiç denediniz mi bilmiyorum ama bu krep hamurundan harika bir börek oluyor. İçerisinde lezzetli bir iç harçı dışında ise yumuşacık bir hamur. Ortaya çıkan lezzeti siz düşünün artık.  Acıkınca günün her öğününde kolaylıkla yapıp tüketebilirsiniz. Son derece pratik bir tarif. Krep bizim evde hafta sonu kahvaltılarında masanın en şık yerinde genellikle yerini alır. Bence bu çoğumuz için de böyledir diye düşünüyorum haksız mıyım. O zaman şöyle yapalım. Bu nefis kreplerden sizlerde denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda bulabilirsiniz.

      MALZEMELER
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1+ 1 su bardağından iki parmak eksik un
  • 300 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Köri
  • Kırmızı pul biber
      HAZIRLANIŞI

     Soğanı yemeklik doğrayıp tavada sıvıyağ ile birlikte kavurun. Kıymayı ekleyip karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Yeterince tuz ve baharatlarını ilave edip bir kaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın ve maydanozu ekleyip soğumaya bırakın. Krep hamuru için derin bir kabın içine yumurta, süt ve tuzu alıp iyice karıştırın. Unu ilave edip pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın. Krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Bir fırça yardımı ile tavanın her tarafını sıvı yağ ile yağlayın. ( bu yağlama işlemini her krep öncesi yapın ) Tavaya krep hamurundan bir kepçeden az fazla döküp tavayı sağa sola gezdirerek her tarafına yayın. Bu şekilde iki taraflı çevirerek pişirin. Tüm krep hamuruna aynı işlemi uygulayın. Krepi tezgaha alıp size bakan uç tarafına yeteri kadar kıymalı harç koyun ve sağdan soldan ve ön taraftan katlayarak rulo şeklini verin. Hepsini bu şekilde hazırlayın. Krep tavasını çok az yağlayıp ısıtın. Krepleri tavaya alıp çevirerek iki taraflı kızartın. Servis aşamasında krepleri ortadan ikiye kesin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar