YEŞİL KİRAZ DOMATES YEMEĞİ
Bahçemizde yaz boyunca kızarmayı bekleyen ama bir türlü kızaramayan sona kalan minik kiraz domateslerimizle ekşili harika bir yemek hazırladım. Keşke malzemeyi biraz fazla tutsaymışım tek hatam o oldu sanırım çünkü tabağını bitiren bir daha istedi ve çabucak bitti:) Dediğim gibi biraz ekşili ve birazda sulu kıvamlı çok lezzetli bir yemek oldu. Ben ekşili yemekleri çok severim doğrusu. Sizinde damak tadınıza hitab ediyorsa eğer mutlaka denemeniz gereken bir yemek bana göre. Turşusuydu yemeğiydi derken bu yaz bu şekilde bolca yemek nasip oldu bizede. Pekte güzel oldu. Neyse yanınada yoğurt inanılmaz yakışıyor söylemiş olayım.
MALZEMELER
- 500 g yeşil kiraz domates
- 1 adet soğan
- 1 türk kahvesi fincanı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı yemeklik doğrayıp tencerede sıvı yağ ile birlikte kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından domatesleri kesmeden olduğu gibi ve pirinci ilave edip karıştırın. Suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip kapağını kapatın ve domates ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder