SOĞAN KIZARTMASI
SOĞAN KIZARTMASI
Ben soğan kızartması dedim ama siz ister ona soğan köftesi deyin isterseniz soğan mücver deyin ne derseniz deyin bilin ki bu soğanlar böyle kızartılınca çok nefis bir şey oluyorlar. Kaç tane yediğinizi bile sayamıyorsunuz inanın. Sabah kahvaltıda çayın yanında da güzel olur deyip hazırlayıverdik. Çarçabuk oluveriyor zaten çokta pratik. Havalar da soğuk gidiyor önümüz kış. Soğanlı tarifler şifadır es geçmemek gerek. Dilerseniz yanına birazda yoğurt alın pek bir yakışıyor.
MALZEMELER
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- Bir avuç kıyılmış maydanoz
- Yarım çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Soğanları piyazlık ince ince doğrayın ve derin bir kabın içine alın. Elinizle soğanları karıştırarak katlarından ayırın. Üzerine yumurta, galeta unu, un, maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, su ve kabartma tozunu ilave edip bir güzel karıştırın. Tavaya yeterince sıvı yağ alıp ısıtın. Karışımdan bir yemek kaşığı olacak kadar alıp tavaya aktarın ve kaşıkla düzleyin. Tüm karışımı bu şekilde çevirerek iki taraflı kızartın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder