EKMEK ARASI PALAMUT
Öncelikle foto için kusura bakmayın bugün şehrimizde gökyüzü yağmurlu ve biraz da kasvetliydi. O nedenle gün ışığından yararlanamadım malesef. Foto çekimi biraz karanlığa kaldı. Olsun önemi yok diye düşünerek oturduğum yerden kalkıp hafta sonunun verdiği rahatlıklada çoluk cocuk hepimize en lezzetli olanından mis gibi bir balık ekmek hazırladım. Bayılıyorum ben bu ekmek arası balık olayına. Çok pratik ve doyurucu oluyor. İçine koyduğunuz malzemeler ile de besleyiciliği ve lezzetide daha bir artmış oluyor tabi. Yemekte balık varsa eğer çocukların da tercihi genelde çoğunlukla ekmek arası balık şeklinde oluyor. Balığı bu şekilde tüketmeyi daha bir seviyorlar. Bu haftaki ekmek arası şanslı balığımız palamut oldu. Bizim sevdiğimiz bir balıktır. Tavada çok çabuk pişen bir balıktır ayrıca. Umarım bu hali ile dener ve seversiniz. İçine istediğiniz malzemeleri de kullanabilirsiniz tabi.
MALZEMELER
- 1 adet orta boy palamut ( dilimlenmiş )
- 5 adet sandviç ekmeği
- 4-5 yemek kaşığı mısır unu
- Tuz
- Karabiber
- Sıvıyağ
- Dilimlenmiş domates
- Dilimlenmiş sivri biber
- Dilimlenmiş soğan ( sumaklı )
- Birkaç yaprak roka
- İri kıyılmış maydanoz
- Limon
HAZIRLANIŞI
Palamutları iki taraflı olacak şekilde tuzlayın. Aynı şekilde iki tarafına da yeterince karabiber serpin. Tekrar iki taraflı mısır ununa bulayın. Tavaya çok olmayacak kaydı ile bir miktar sıvıyağ alıp kızdırın. Palamutları tavaya alıp iki taraflı çevirerek kızartın. Kızaran palamutların kılçıklarını ayıklayıp elinizle iri olacak şekilde ufalayın. Sandviç ekmeğinin orta kısmını açıp roka yapraklarından yerleştirin. Üzerine balık onun üzerini de diğer malzemeleri yerleştirin. En son olarak üzerine limon sıkın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder