MÜTEBBEL

     MÜTEBBEL

     Özellikle et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz harika bir meze tarifim var. Evet bu harika mezenin adı Mütebbel. Yani aslında buna patlıcan ve tahinin birbiri ile olan nefis uyumu da diyebiliriz. Mezelerle aranız iyiyse eğer buna bayılacaksınız bence. Mütebbel benim çok sevdiğim bir mezedir. Patlıcanı da çok seviyor olmamdan dolayı sanırım, bu meze benim favorilerim arasında yer alır. Patlıcanla yapılan her yemeği severim ama işin ucunda köz patlıcan varsa işte o yemek bir efsanedir. İşte bu meze de o efsanelerden biri. Umarım sizlerde bu lezzeti mutlaka dener ve severek tüketirsiniz.     

      MALZEMELER

  • 4 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı koyu kıvamlı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
      Üzeri için;
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Sumak
  • Kıyılmış ceviz
      HAZIRLANIŞI

      Patlıcanları ocakta közleyin. Kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın ve uygun bir kabın içine alın. Üzerine tahin, yoğurt, rendelenmiş sarımsak, limon suyu ve yeterince tuz ekleyip bir güzel karıştırın. Karışımı servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı, pul biber, sumak ve kıyılmış ceviz serperek süsleyin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar