CEPLİ POĞAÇA
CEPLİ POĞAÇA
Okulların açılması ile birlikte biz annelerin de beslenme hazırlama telaşesi başlamış oldu tabi. O nedenle de okul sezonu boyunca gelsin hamur işleri gitsin hamur işleri bizim evde. Eminimki bu çoğumuz içinde böyle olacak. Bugün vereceğim tarifte hem çok pratik olmakla birlikte çocukların da çok seveceği bir poğaça olacak. Bu hamur ölçüsünden 10-11 adet poğaça çıkıyor onu söylemiş olayım. Aralarına istediğiniz malzemeleri kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ben yine evde dolabımda ne varsa onları kullanarak hazırladım.
MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta ( akı içine sarısı üzerine )
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
- Aralarına sürmek için bir miktar sıvıyağ
- Üzeri için susam+ çörek otu
HAZIRLANIŞI
Hamuru için yoğurma kabına süt, şeker ve kuru mayayı alıp karıştırın. Üzerine yumurta akı, sıvıyağ, tuz ve unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalandırın. Mayalanmış olan hamuru tezgaha alıp tekrar yoğurarak havasını alın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler yapın. İlk yaptığınız bezeyi tezgaha alıp elinizle tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Bir fırça yardımı ile her tarafına sıvıyağ sürün. Hamuru ikiye katlayın ve tekrar üzerine sıvıyağ sürün. Tekrar katlayıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı bir şekilde yerleştirin. Diğer tüm bezeleride bu şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürün. Son olarak yine üzerlerine susam ve çörek otu serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı ve üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan poğaçaların ara katlarına istediğiniz malzemeleri kullanarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder