YOĞURTLU TAZE BAKLA KAVURMASI
TAZE BAKLA KAVURMASI
Taze bakla sever misiniz? Seviyorsanız eğer nasıl pişirir yersiniz bilmem ama benim çok severek tükettiğim bir sebzedir ve ben baklayı bu kavurma usulü ile yaparım. Bana göre taze baklayı bu şekilde pişirmek onu çok daha lezzetli kılıyor. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır misali baklayı seviyor ve bu şekilde de hiç pişirmediyseniz bu yöntemle denemenizi şiddetle öneririm. Lezzeti ile sizleri şaşırtacağına eminim. Sağlıkla kalın.
MALZEMELER
- 500 g taze bakla
- 1 adet soğan
- 1 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
- Üzeri için yoğurt
HAZIRLANIŞI
Taze baklaları küçük küçük doğrayın ve bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek baklalar yumuşayana kadar haşlayın. Büyükçe bir tavaya soğanı ve sivri biberi yemeklik doğrayarak zeytinyağı ile birlikte kavurun. Haşlanmış ve suyunu süzmüş olduğunuz baklaları ilave edip şöyle bir karıştırın.Yemeklik doğranmış domates ve küçük küçük doğranmış sarımsakları ilave edin. Son olarak tuz ve kırmızı pul biberini ilave ederek arada şöyle bir karıştırarak 15 dk kadar kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın. Servis aşamasında üzerine yoğurt dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder