TAVUKLU MANTAR SOTE
TAVUKLU MANTAR SOTE
Mantar ve tavuk ikilisinden sofralarınıza mükemmel bir lezzet daha. Hazırlaması pratik hemen hemen herkesin severek yediği mantarlı tavuk sote. Yanında serin bir ayran ile damaklara şenlik ekmeği ban ban ye. Kendinizi bu lezzetten mahrum etmeyin. Sağlıkla kalın.
MALZEMELER
- 400 g tavuk göğüs
- 350 g kestane mantarı (kültür mantarı da olabilir)
- 1 adet soğan
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 2-3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüsleri küp küp doğrayın. Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın ve kızgın yağın içine tavuk etlerini atıp rengi dönene kadar soteleyin. Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın ve etlerin üzerine alıp bir kaç dk onlarla birlikte tekrar soteleyin. Yemeklik doğranmış domates ve küçük küçük doğranmış sarımsakları ilave edin. İnce dilimlenmiş mantarları da ilave edin. Şöyle bir karıştırın. Yeteri kadar tuz ve baharatlarını da ilave edip kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte biraz suyunu çekip mantarlar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder