GÜLLAÇ
GÜLLAÇ
Ramazan ayının en sevilen tatlısı nedir diye sorsam sanırım şüphesiz hep bir ağızdan güllaç deriz. Benim de çok sevdiğim bir tatlıdır. İftardan sonra da tatlı olarak tüketilebilecek en hafif hazmı kolay lezzetli tatlılardan biridir. Güllaç tatlısını çok sevdiğimiz için Ramazan aylarında mutlaka hiç es geçilmeden başında, ortasında ve sonunda mutlaka bir kaç kez iftar tatlısı olarak yerini alır. Herkes evinde kolaylıkla yapabilir bu tatlıyı. Mutlaka denemelisiniz, sağlıkla kalın.
MALZEMELER
- 400 g güllaç (10-11 yaprak)
- 7 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Ceviz içi
- Çilek
HAZIRLANIŞI
Sütü ve şekeri bir tencereye alın. Ocakta karıştırarak şekeri eritin. Burada dikkat etmemiz gereken nokta sütü kaynatmadan, ılıktan biraz daha sıcak olduğu zaman sütü ocaktan almak. Süt ısındığı zaman içine vanilyayı ekleyin. Dikdörtgen bir borcamın içine yaprakları elinizle veya bir makas yardımı ile keserek her tarafını kapatacak şekilde yerleştirin. Her bir yaprağın üzerine ıslatacak kadar süt dökün. Yaprakların 5 tanesini bu şekilde ıslattıktan sonra kıyılmış ceviz içini serpin. Geriye kalan yaprakları da bu şekilde hazırlayın. Kalan sütü de yaprakların üzerine gezdirin. Üzerini streç film ile kapatıp en az iki saat dinlendirin. Dinlendirdikten sonra dilimleyerek ceviz içi ve çilekle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder