PIRASALI KEK
PIRASALI KEK
İster börek ister kek deyin, ama ne derseniz deyin ortaya çıkan lezzete bayılacaksınız. Benim yıllardır mevsimi gelince pırasa ile yaptığım bir tariftir. Çokta severek tüketilir. İçine patateste girince yumuşacık bir lezzete dönüşüverir. Yani sözün kısası hep mi tatlı kekler yiyeceğiz canım birazda tuzlu kekleri buyur edelim. İnanın onları da çok seveceksiniz😊
MALZEMELER
- 2 adet pırasa
- 3 adet yumurta
- 1 adet patates
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı mısır unu
- Yarım çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- susam
HAZIRLANIŞI
Pırasaları ince ince doğrayın. Patatesi de küçük küpler şeklinde doğrayın. Karıştırma kabına yumurtaları kırın ve iyice çırpın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştırın. Ardından tuz, mısır unu, un, kabartma tozu, pul biber ve kimyonu ilave edip tekrar karıştırın. Son olarak pırasaları ve patatesi ekleyip iyice karıştırın. Yağlanmış fırın kabına karışımı aktarın. Üzerine biraz susam gezdirin. 180 derece fırın ısısında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder