MUZLU RULO PASTA
MUZLU RULO PASTA
Sakın abarttığımı düşünmeyin ama bu pasta gerçekten nefis bir pasta. Aslında yapamayacağımızı zannedip evde yapmaktan birazda çekindiğimiz bir pastadır. Çekinmenize hiç gerek yok. Bence kolaylıkla ve çokta keyifle yapabileceğiniz bir pasta olacak. O halde mutfağa geçin ve eşinize, çocuklarınıza, sevdiklerinize, keyifli sohbetlerinizin yanına tatlı bir gülümseme bırakacak olan bu rulo pasta ile güzel bir sürpriz yapın😊
MALZEMELER
- 4 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 adet muz
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı tereyağ
Üzeri için;
- Beyaz çikolata sos
- Pudra şekeri
- Kıyılmış fındık
HAZIRLANIŞI
Pandispanyayı hazırlamak için öncelikle yumurta ve şekeri bir mikser yardımı ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip bu kez spatula ile karıştırın. Pandispanyayı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aktarın ve üzerini spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Ama dikkat edin fırında çok tutmayın. Bu sırada kreması için tencereye süt,un, nişasta ve şekeri alıp kıvam alana kadar pişirin. Kıvam alınca vanilya ve tereyağ ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp kremayı mikser ile çırpın ve soğumaya bırakın. Pandispanya pişince fırından alır almaz yağlı kağıt ile birlikte yavaşça rulo yaparak sarın ve soğumaya bırakın. Pandispanyayı açın ve kremayı her tarafına gelecek şekilde sürün. Kısa olan kısmına muzları yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Üzerine pudra şekeri serpin. Çikolata sos gezdirip kıyılmış fındık serpin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder