ZEYTİNYAĞLI TAZE BAMYA
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAMYA
Bugün sofralarımıza yazın en güzel sebzelerinden biri olan bamyayı getiriyoruz. Bilirim ki bamyayı seveni çok sever tıpkı benim gibi, sevmeyeni de yönünü bile dönmez ona. Yine bilirim ki bamya çocukken pek sevmediğimiz ama büyüdükçe bizim için kıymeti artan bir sebze olmuştur. Kalorisi oldukça düşük hafif ve bizler için şifa deposu bir sebzedir. Bamyayı pişirmeden önce temizleme aşamasında dikkatli olalım. Kolay gibi görünse de şapka kısmını temizlerken sivri bir üçgen şeklinde ve ince bir tabaka olarak kesmek gerekir. Aksi takdirde bamyanın sulanmasına neden olur. Şifa olması dileğiyle..😊
MALZEMELER
- 300 g bamya
- 1 adet soğan
- 1 adet sivri biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- tuz
HAZIRLANIŞI
Bamyaları yıkayın ve kağıt havlunun üzerine koyup kurulayın. Şapka kısmını ince ve sivri bir üçgen şeklinde kesin. Yanmaz büyük bir tavanın içinde soğanı ve biberi yemeklik doğrayın ve zeytinyağ ile birlikte kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayın. Ardından bamya ve domatesleri tavaya alın. Kırmızı pul biber ve tuzunu katıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Bamya pişerken sadece bir kere karıştırın, oda domatesin sulanması için çünkü tarifimizde su kullanmıyoruz kendi suyuyla pişiriyoruz. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder