FRANSIZ TOSTU
FRANSIZ TOSTU
Bir varmış bir yokmuş çook uzak ülkelerin birinde tatlımı tatlı bir tost yaşarmış. O ülkede yaşayanların hepsi onu çok severmiş. Özellikle de çocuklar bayılırmış ona. Adına da Fransız tostu demişler. Onu o kadar çok sevmişler ki artık pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olmuş. Zamanla tatlılığıyla da ünü tüm dünyaya yayılmış. Onunla tanışan herkes çok mutlu olmuş. Yoksa siz hala tanışmadınız mı 😉
MALZEMELER
- 6 dilim tost ekmeği
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 adet muz
- bal
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabında yumurta ve sütü çırpın. Tarçın ve şekeri ekleyerek karıştırın. Sonra bu karışımı geniş bir kaba aktarın. Geniş ve yanmaz tavaya 1 çay kaşığı tereyağ ekleyip eritin. Ekmekleri üçgen dilimler olarak kesin ve tavada iki taraflı kızartın. Kızaran ekmeklerin arasına muz dilimleri yerleştirin. Üzerine bal gezdirin. Nefis Fransız tostunuz hazır. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder