PATATESLİ AVOKADO DİLİMLERİ


       PATATESLİ AVOKADO DİLİMLERİ

       Hafta sonu kahvaltı masasında şöyle keyifli bir şeyler olsun isteyince gözüme elmaların içinde olgunlaşmayı bekleyen avokado ilişiverdi. Baktım yumuşayıp yenecek kıvama gelmiş o halde onun için nefis bir avokado sos olma zamanı gelmiştir diye düşünüp, çay demini alana kadar bir kaç pratik işlemle bu son derece leziz patatesli avokado dilimleri masada yerini en havalı yerden almış oldu😊Sizlerde deneyin istedim. Misafir sofralarınıza da çok yakışacağını düşünüyorum. Tavsiye ederim.  

        MALZEMELER
  • 1 adet avokado
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 2-3 dilm yağlı beyaz peynir
  • 3 adet orta boy patates
  • Ceviz                            
         HAZIRLANIŞI

         Patateslerin kabuklarını soyup ince olmayacak şekilde dilimleyin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine patatesleri yerleştirin. Üzerlerini hafif tuzlayın ve 220 derece fırın ısısında patatesler yumuşayana kadar pişirin. Bu sırada avokado sos için avokadoyu uzunlamasına ikiye kesin. İç kısmını bir kaşık yardımı ile çıkarıp bir kaseye alın. Çatalla iyice ezin. Üzerine yeterince tuz, limon suyu ve zeytinyağ ekleyip karıştırın. Peyniri yine aynı şekilde bir çatal yardımı ile iyice ezin. Pişen patates dilimlerinin üzerine önce yeterince peynir ekleyin. Üzerlerine yine yeteri kadar avokadolu sos ilave edin. En son cevizle süsleyin. Afiyet şifa olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar