BARBUNYALI PANCAR SALATASI


      BARBUNYALI PANCAR SALATASI

      Nefis bir salata tarifi getirdim size.Yok böyle bir lezzet deyip, bu salataya kelimenin tam anlamıyla bayılacaksınız. Kırmızı pancarı seviyorsanız ki sevmeyene de sevdirecek bu salata diyorum mutlaka tarifte olduğu gibi denemelisiniz. Et ve tavuk gibi ana yemeklerin yanında harika bir yardımcı salata olacağı gibi içindeki bakliyatından ötürü tek başına bile bir öğün olarak tüketilebilinir diye düşünüyorum. Çünkü gayet doyurucu ve besleyici özelliği yüksek bir salata. Kırmızı pancar sağlık açısından çok değerli bir kök sebzedir biliyorsunuz ki. O nedenle mevsiminde şifasından faydalanmak için yeterince tüketmeliyiz. Sağlığımız açısından bir çok yararı var diyerek şimdiden bu tarifi görüp deneyen herkese can olsun şifa olsun diliyorum.

        MALZEMELER

  • 4 adet orta boy kırmızı pancar
  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
        HAZIRLANIŞI

        Pancarları kabukları ile birlikte tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve pancarlar yumuşayana kadar haşlayın. Sonrasında pancarların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Uygun bir servis tabağına alın. Üzerine barbunya, rendelenmiş havuç, ince piyazlık doğranmış soğan, maydanoz, zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yeterince tız ilave edip bir güzel karıştırın. Afiyet olsun. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar