MERCİMEK EZMESİ

    
     MERCİMEK EZMESİ

     Mercimek ezmesi tam da ekmeğe banmalık harika bir mezedir. Yapılışı çok pratik kısa sürede yapabılmenizin yanında oldukça da besleyici, lezzetli ve sağlıklı bir mezedir. Ana yemeklerin yanında alternatif yardımcı yemek olarak düşünebilirsiniz. Mercimek ezmesi lezzeti ile sizleri şaşırtacak diye düşünüyorum. Mutlaka denemelisiniz. Bu arada vegan tarzı beslenenler, bu tarif tam sizlere göre. Tek başına bile doyurucu olabiliyor.
 
      MALZEMELER
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
       Üzeri için;
  • Kıyılmış maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Piyazlık doğranmış kırmızı soğan
        HAZIRLANIŞI

        Mercimeği bol suyla bir güzel yıkayın. Tencereye alıp üzerine suyu ekleyin. Kısık ateşte ara ara tahta kaşıkla ezerek karıştıp suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp dinlenmeye bırakın. Soğanı yemeklik doğrayıp tavada zeytinyağı ile birlikte iyice kavurun. Ocaktan almaya yakın minik doğranmış sarımsakları ekleyip 1-2 dk kadar kavurun. Soğanları mercimeğe ilave edip bir güzel karıştırın. Üzerine yeterince tuz, kırmızı pul biber, karabiber ve kimyon ekleyip tekrar bir güzel karıştırın ve uygun bir servis tabağına alın. Kırmızı soğanı ince piyazlık doğrayıp üzerine ilave edin. Kıyılmış maydanoz serpin. Dilediğiniz kadar zeytinyağı gezdirin. Dilerseniz üzerine bir kaç damla limon gezdirebilirsiniz yakışıyor. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar