YOĞURTLU MANTAR MEZESİ


      YOĞURTLU MANTAR MEZESİ

      Mantar tüketmeyi seviyorsanız bence bu yoğurtlu mezesine bayılacaksınız. Çok pratik çokta lezzetli bir meze. Yine et yemeklerinin yanına yapılabilecek en güzel ana yemek yancılarından biri. Sunumu ile misafir sofralarına da çok yakışacağını düşünüyorum. Bende mantarı çok severim, evde mantar bulunduğu sürece aklıma ilk gelen tarif açıkcası bu yoğurtlu mezesi oluyor. Ben çok severek tüketiyorum. Dediğim gibi et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Denemediyseniz eğer fazla ertelemeyin derim. 

        MALZEMELER

  • 400 g mantar
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • Tuz
  • 10 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Çok az tuz
  • Üzeri için kıyılmış maydanoz
         HAZIRLANIŞI

         Mantarları yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve bir süre bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tavaya alın ve kavurun. Mantarları ikiye üçe kesip tavaya alın ve mantarlar yumuşayana kadar pişirin. Üzerine yeteri kadar tuz, karabiber ve kırmızı pulbiber ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Yoğurt, sarımsak ve tuzu bir kabın içinde iyice karıştırın ve uygun küçük kaselere yoğurdu paylaştırın. Ben 4 tane küçük boy güveç kaplarını kullandım. Yoğurtların üzerine mantarları eşit bir şekilde paylaştırın. Son olarak üzerlerine kıyılmış maydanoz gezdirin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar