MUHALLEBİLİ HAVUÇLU KEK


      MUHALLEBİLİ HAVUÇLU KEK

      Kış aylarına en çok yakışan keklerden biri olan havuçlu kek tarifim ile geldim. Ama bu sefer havuçlu kekim biraz havalı olsun istedim ve üzerine harika bir muhallebi hazırladım. Çok nefis bir şey oldu gerçekten. Keki ile olsun muhallebisi ile olsun son derece pratik bir tarif. Sizler de bu güzel tarifi sevdiklerinize yada çay saatleriniz için yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

       MALZEMELER

  • 3 adet yumurta ( oda ısısında )
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet havuç rendesi
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
        Muhallebisi için;
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
         HAZIRLANIŞI

         Derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine sıvıyağ, süt, tarçın, vanilya, kabartma tozu, rendelenmiş havuç ve un ilave ederek bir güzel karıştırın. Yuvarlak bir borcam kalıbın içini sıvıyağ ile yağlayın. Her tarafına olacak şekilde çok az un serpin ve kek hamurunu tepsiye aktarın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kekin altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kekin üzerini kapatın ve ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin. Muhallebisi için tencereye süt, un, nişasta ve şekeri ilave edip önce bir güzel karıştırın. Ocağa alıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam almaya başlayınca vanilya ve tereyağı ekleyip iyice karıştırın. Muhallebiyi kekin üzerine gezdirin. Buzdolabında 1 saat kadar soğuması için dinlendirin. Kekin üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben hindistan cevizi ve biraz toz Antep fıstığı kullandım. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.                 

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar