KURU BÖRÜLCE PİYAZI


      KURU BÖRÜLCE PİYAZI

      Mevsime yakışır kuru börülce piyazını ister meze, ister salata, isterseniz de tek başına bir öğün olarak tüketebilirsiniz. Son derece lezzetli ve pratik bir tarif. Kuru börülcenin protein değeri yüksek olduğu için de uzun süre tok tutma özelliğini de es geçmeyelim bence. Et yemeklerinin yanında bana sorarsanız da özellikle köftenin yanında harika bir salata yada ana yemek yancısı olabiliyor. Denemenizi tavsiye ederim.

       MALZEMELER
  • 1,5 su bardağı haşlanmış kuru börülce
  • 1 adet katı haşlanmış yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz sumak
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Haşlanmış kuru börülceyi servis tabağına alın. Üzerine yumurta hariç diğer tüm malzemeyi ilave edip karıştırın. Son olarak yumurtayı dilimleyip üzerine ekleyin. Afiyet olsun. Bu arada kuru börülceyi 1 gece öncesinden suda bekletmeyi unutmayın. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar