KAYTAZ BÖREĞİ
KAYTAZ BÖREĞİ
Kaytaz böreği hayatımda yediğim en güzel en leziz böreklerden birisidir. Hatay yöremize ait yöresel bir yemektir. Bu böreğin hazırlık aşaması son derece keyifli olmakla birlikte çokta pratiktir. Fırından çıkıp sofraya geldiği vakit aman diyeyim dikkat edin kaç tane yediğinizi sayamıyorsunuz benden söylemesi. Ne yalan söyleyeyim şimdi benim favori böreklerimin arasında yukarlarda bir yerlerdedir kaytaz böreği. İçindeki o nar ekşisi böreği bildiğiniz kıymalı böreklerden alıp bambaşka bir lezzete götürüyor. Kim bulduysa ilk kim yaptıysa iyiki yapmış bu böreği eline koluna sağlık olsun. Bizlere efsane bir lezzet sunulmuş diyorum. Aranızda bilmeyenleriniz varsa eğer mutlaka deneyin hatta bu tarifle hiç vakit kaybetmeden tanuşmaya başlayın bence.
MALZEMELER
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-5,5 su bardağı un
- 300 g kıyma
- 2 adet soğan ( küçük doğranmış )
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
👍👍👌
YanıtlaSil