BARBUNYA PİYAZ

     BARBUNYA PİYAZ

     Piyaz Türk mutfağının en bilinen salatalarından bir tanesidir. Bir çeşit aslında ana yemeklerin yanında tüketilen bir mezedir. Piyaz genellikle daha çok köfte, et ve balık gibi yemeklerin yanında yancı olarak yani salata olarak tercih edilir. Bana sorarsanız çokta lezzetli bir ana yemek tamamlayıcısıdır. Peki bizlere şimdi piyaz deyince aklımıza ilk gelen fasulye piyazdır. Çokta severim bu arada. Hiç barbunya piyaz denediniz mi. Ben yapıyorum güvenin bana çok lezzetli oluyor. Üstelik dondurucunuzda bende olduğu gibi yazdan attığınız barbunyalarınız varsa işiniz çok daha kolay. Benim barbunyalar bizde kış boyunca yemeğinden ziyade daha çok böyle et yemeklerinin yanında salata olarak tüketilir böylesini daha çok seviyoruz. Pratik, sağlıklı ve lezzetli daha ne olsun öyle değil mi..

      MALZEMELER

  • 300 g taze dondurulmuş barbunya
  • 1 adet soğan
  • 3 adet kiraz domates
  • Yarım limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 adet haşlanmış yumurta
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Barbunyaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan barbunyaların suyunu süzüp tek bir sefer olmak üzere sudan geçirin. Uygun bir servis tabağına alın. Soğanı piyazlık doğrayıp elinizle ovalayın ve barbunyaların üzerine ilave edin. Domatesleri küp küp doğrayıp ilave edin. Yumurta hariç diğer tüm malzemeleri de ekleyip karıştırın. Son olarak yumurtayı dilimleyip üzerine ilave edin. Afiyet olsun.  

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar