EV YAPIMI NOHUT DÜRÜM

     EV YAPIMI NOHUT DÜRÜM

     Nohut dürüm Gaziantep yöresinin en bilinen ve en sevilen lezzetlerinden biridir. Yapımı inanılmaz derecede kolay ve lezzetli bir yemek olmakla birlikte bana sorarsanız başlıbaşına doyurucu, besleyici ve bu hali ile de ekonomik bir yemektir. Aslında Gaziantep yöresinde nohut dürüm yapılırken nohutlar kemik suyu ile haşlanır. Lezzetinide burdan alır zaten. Ama biz bu tarifte kemik suyu kullanmayacağız. Ev usulü denilen en pratik hali ile yine son derece nefis bir nohut dürüm hazırlayacağız. Vegan tarzı beslenenler için de ayrıca çok sağlıklı bir öğün olacağına inanıyorum. Galiba biz bu lezzeti seviyoruz olsa gerek ki abartmıyorum bu hafta ikinci yapışım oldu. Benim kızlar çok seviyor çünkü. Hem sağlıklı hem lezzetli sizlerde çocuklarınıza yapın dürümleri verin ellerine bol bol yesinler. Yanında da bolca ayran olsun. Daha ne olsun :)

       MALZEMELER

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • Bir avuç kıyılmış maydanoz
  • 5 adet lavaş
      HAZIRLANIŞI

      Domates ve yeşil biberi küp küp doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp sumak ve maydanoz ile birlikte karıştırın. Geniş bir tavaya zeytinyağı, nohut, kırmızı pul biber, kimyon ve tuz ilave edip 3-4 dk kavurun. Lavaşın içine önce yeteri kadar nohut ve üzerine diğer malzemelerden yerleştirip sararak dürüm yapın. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar