DOMATES SOSLU KARIŞIK KIZARTMA


     DOMATES SOSLU KARIŞIK KIZARTMA

     Öyle leziz bir kızartma ki anlatamam. Genellikle hafta sonu kahvaltılarında çayın yanına bolca yaparım. Şart değil tabi ama bu enfes kızartmayı en çok kahvaltı saatinde tüketmeyi seviyor ve öyle tercih ediyorum. Ne bileyim çayın yanında kızartmanın sosuna da ekmek banıyosun ya işte, aile ile bir arada kahvaltının tadını çıkartıyorsun böylelikle. Mevsimin taze sebzeleri ile yapılınca daha bir lezzetli oluyor tabi. Küçük kızım üzerine birazda yoğurt ekleyip kızartmanın tadını o da öyle çıkartıyor ;) Şimdi yağlı bir kızartma deyipte kalori hesabı yapmamıza hiç gerek yok. Ara sırada olsa kendimizi şımartmak en doğal hakkımız diye düşünüyorum. Haksızmıyım...

      MALZEMELER
  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 3-4 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ
      Domatesli sos için;
  • 3 adet domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • Bir atım kuru nane
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Sebzeleri bir güzel yıkayıp kurulayın. Patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Tavaya yeterince sıvı yağ alıp kızdırın. Patatesleri ilave edip kızartın. Onlar kızarırken patlcanları alacalı soyup dilimleyin. Kızaran patatesleri Geniş bir servis kabına alın. Ardından patlıcanları ilave edip kızartın. Sonrasında aynı şekilde dilimlenen kabak ve sonrasında biberleri ilave edip kızartın. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Sarımsakları minik minik doğrayın. Tavadaki yağın fazlasını süzün. Tavada bir kaç kaşıklık yağ kalsın. Domates, sarımsak ve yeterince tuz ekleyip domatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişen sosu sebzelerin üzerine ekleyip hepsini bir  karıştırın. Afiyet olsun. 


 

Yorumlar

Popüler Yayınlar