BEYTİ KEBABI


     BEYTİ KEBABI

    En kolayından ve lezzetlisinden harika bir tarifim var sizlere. Çıtır bir yufka düşünün, arasında kıyma üzerinde yoğurt ve yine harika bir domates sos. Evet ev yapımı en iyisinden güzel bir beyti kababı yapalım istedim bugün. Bence oldukça iddialı tadı tuzu yerinde yemesi keyifli nefis bir beyti oldu. İnanın dışarıda yediklerinizden hiç bir farkı da yok üstelik. En güzel tarafıda beytiyi sunuma kadar ki olan hazırlama aşaması. Dediğim gibi yemesi keyifli ama beytiyi hazırlayıp tabakta sosları ile birlikte servise hazır haldeki o muhteşem görüntüsünü görmek apayrı bir keyif  bana göre. Fazla söze hiç gerek yok o halde ne yapıyoruz gerekli malzemeleri hazırlayıp akşam yemeği için herkesi mutlu edecek nefis bir beyti yapıyoruz.

      MALZEMELER
  • 500 g kıyma
  • 3 adet yufka
  • 1 adet soğan rendesi
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzeri için 1 kase yoğurt
  • Üzerlerine sürmek için sıvıyağ
      Sos için;
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates rendesi
  • Bir atım kuru nane
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Uygun bir kabın içersine kıymayı alın ve üzerine soğan rendesi, sarımsak rendesi, tuz ve baharatları ilave edip iyice yoğurun. İlk yufkayı açarak tezgahın üzerine alın. Önden ve iki yandan olmak üzere hafifçe içe doğru katlayın. Yufkanın katladığınız geniş kısmına kıymalı harçtan yeterince alıp uzunlamasına eşit olacak şekilde yerleştirin. Yufkayı rulo şeklinde sarın. 2 yada 3 parmak kalınlığında parçalar halinde dilimleyin. Yağlanmış yeterli büyüklükteki fırın kabına yufkaları yerleştirin. Diğer iki yufkayıda aynı şekilde hazırlayıp fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine bir fırça yardımı ile sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı ve üzerleri kızarana kadar pişirin. Sos için tavaya tereyağını alıp eritin. Tereyağı eriyince salçayı ekleyip kavurun. Domates rendesi, tuz ve kuru naneyi ilave edip 5 dk daha pişirin. Fırından çıkan beytileri servis tabağına alıp üzerlerine önce yoğurt ardından da salçalı sosunu gezdirip servis edin. Afiyet olsun.  
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar