TAVUKLU İÇLİ KÖFTE


    TAVUKLU İÇLİ KÖFTE

    İçli köfte dışarıdan bakıldığında çok meşakkatli gibi görünse de aslında sanıldığı kadar korkutucu değildir. Belki de biraz gözümüzü korkutan kısmı köfteye şekil verme aşamasıdır. O kısmı da bir kaç denemeden sonra inanın çok rahat üstesinden gelebiliyorsunuz. Benim için böyle oldu diyebilirim. Yaptıkça eliniz alışıyor ve daha iyi sonuçlar alıyorsunuz emin olun:) Bu arada bilmiyorum sizin için de öyle midir ama içli köfte genellikle hatta çoğu zaman yardımcı yemek olarak görülür. Ama bana sorarsanız benim için tam bir ana yemektir. Ben öyle bakıyorum. Birde benim için yanında olmazsa olmaz bolca ayranla kim ne derse desin bal gibi de nefis bir ana yemek olur. Orijinal olanını mutlaka tüketmişsinizdir diye düşünüyorum o ayrı bir lezzet hatta sayfamda da tarifini bulabilirsiniz ama bir de tavuklu iç harçı ile yapılan var ki o da apayrı bir lezzette oluyor inanın bana. Bizim evde kıymalı ve tavuklu olarak iki türlüsü de çok sevilir ve yapılır. Umarım sizler de dener ve seversiniz ki seveceğinize eminim mutlaka deneyin.

     MALZEMELER
    
     İç harcı için;
  • 2 adet tavuk göğüs 
  • 5 adet orta boy soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Tuz
      Dış harcı için;
  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tane soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı karışık olanından salça
  • 1,5 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
     HAZIRLANIŞI

     İç harcı için tavuğu minik minik doğrayın. Soğanı da küçük küçük doğrayın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Tavuğu ekleyip suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavurun. Üzerine soğanları ilave edip karıştırın. Zeytinyağı ve tereyağı ekleyip soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Tuz, kırmızı pul biber, karabiber ve kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dış harcı için köfte yoğurma kabına bulgur ve irmiği alıp üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın ve üzerini kapatıp 5 dk kadar bekletin. Sonrasında bulgurun üzerine minik doğranmış soğan, yumurta, salça, kimyon ve yeterince tuz ilave edip bunları bir güzel yoğurun. Yanınıza oda ısısında bir miktar su alın. Köfte kuruduğu zaman azar azar su ilave ederek iyice özleşene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcından elinizi ıslatarak mandalina büyüklüğünde bir parça alıp elinizle yuvarlayın ve ortasını sağ elinizin baş parmağı ile yapabildiğiniz kadar oyun. İçine yeteri kadar iç harç koyup kapatın ve elinizin ortasında iki ucunu sivrileştirerek şekillendirin. Köftelerin hepsini bu şekilde hazırlayın. Derin bir tencere içine bol sıvıyağ alıp kızdırın. Köfteleri içine atıp çevirerek kızartın. Yanında bol ayranla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 
  

Yorumlar

Popüler Yayınlar