PATLICANLI CİVE


     PATLICANLI CİVE

     Bugün sizler için  harika bir sebze yemeği tarifim var. Yöresel bir tarif olacak. Akdeniz bölgesine doğru hep birlikte lezzetli bir yolculuğa çıkacağız. Antalyalıların yaz aylarında çok sık yaptığı ve severek tükettikleri bir yemek olan patlıcanlı cive yapacağız. Evet dediğim gibi patlıcanlı cive mevsiminde taze sebzelerle hazırlanan ve orada çok sevilen bir yemektir. Bu yemeğin en güzel özelliği kendi suyu ile pişmesidir. O nedenle çok lezzetlidir. Yani kısacası patlıcanın en kral yemeklerinden biri olmakla birlikte üstelik son derecede ekonomik bir yemektir. Deneyince sizlerde tüm bu yazdıklarıma hak vereceksiniz bence.

      MALZEMELER
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 adet büyük boy domates
  • 2 adet sivri biber
  • 5 yemek kaşığı pirinç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırımızı toz biber
      HAZIRLANIŞI

     Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve suyun içinde bekletin. Tencereye önce zeytinyağı koyun. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı  ekleyin. Patlıcanları ilave edin. Doğranmış sivri biberleri ekleyin. Yemeklik doğranmış domatesleri ilave edin. Minik doğranmış sarımsakları ekleyin. Yıkanmış pirinç, yeterince tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave edip patlıcanlar yumuşayıp pirinçler şişene kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Afiyet olsun. 

         

Yorumlar

Popüler Yayınlar