PRATİK SOĞAN MEZESİ
Bu minik soğanlarla çok kısa sürede köz tadında çok lezzetli harika bir meze hazırlayabilirsiniz. Benim et yemeklerinin yanına sıklıkla yaptığım bir mezedir. Yemeğin yanında emin olun üç beş tanesini çok rahat götürürsünüz. Tek gereken bize evde minik boyda soğanların olması. Gerisi zaten çok kolay olacak. Olabildiğince küçük boy soğanlar kullanın. Daha çabuk pişecek ve daha yumuşak olacaklardır. Tabi kişi sayısına göre azaltabilir veya arttırabilirsiniz bu tamamen size kalmış. Soğan başlı başına çok sağlıklı biliyorsunuz. O nedenle hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu mezeyi bende sizlere sıklıkla yapmanızı öneririm.
MALZEMELER
- 12 adet küçük boy soğan
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Kırmızı pul biber
- Kuru nane
- Kekik
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanların baş kısımlarını keserek kabuklarını soyun. Soğanları bir güzel yıkayın ve bir kabın içine alın. Üzerine göz kararı kırmızı pul biber, kuru nane, tuz ve sıvıyağ ekleyip karıştırın. Soğanları yanmaz ve yapışmaz yüzeyli bir tavaya aktarın. Kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayana kadar sık sık tavayı sallayarak pişirin. Ocaktan almadan önce kekik ilave edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder