GİRİT KABAĞI DOLMASI
Bunu bütün içtenliğim ile söyleyebilirim ki bu dolmaya bayılacaksınız. Önce sunumu ile göz dolduracak sonrasında ise lezzeti ile iddia ediyorum beğenileri toplayacak. Dolmalar, sarmalar bizim kültürümüzde zaten çok sevilen yemeklerdir. Daha önce denediniz mi bilmiyorum ama Girit kabağı diye bir sebze var ve kendine has lezzetinden midir desem bu iç malzeme ile birlikte çok leziz bir dolma oluyor. Hangi tür kabak olursa olsun kabak benim çok sevdiğim bir sebzedir. Dediğim gibi Girit kabağı da sunumu ve lezzeti ile dolma yapımına çok uygun bir sebze. Ben bu lezzetli ve şirin kabağı nerde görsem alıyorum ve genellikle de böyle mis gibi dolmasını yapıyorum. En pratik dolma harcı ile bile ağızlara layık bir dolma oluyor. Eğer bilmiyorsanız, Girit kabağı ile mutlaka en kısa zamanda tanışmalısınız :)
MALZEMELER
- 8 adet orta boy girit kabağı
- 2 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy domates
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı karışık olanından salça
- 4-5 diş sarımsak
- Yarım çay bardağından az sıvıyağ
- Bir avuç kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Sos için;
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
HAZIRLANIŞI
Soğan, sarımsak ve domatesi küçük küçük doğrayıp karıştırma kabına alın. Üzerine salça, maydanoz, yıkanmış pirinç, sıvıyağ, tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Kabakların sap kısımlarından üzerlerine kapatmak için birer parça kesin. İç kısımlarını bir tatlı kaşığı yardımı ile oyun. Hazırlanan iç harcından yeteri kadar bastırmadan doldurun. Kabakları tencereye dizip üzerlerine kapaklarını koyun. Sos için salça ve suyu bir kabın içinde iyice karıştırın. Sosu tencereye döküp kapağını kapatın ve ocağa alın. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder