TAVUK YAHNİ
Yine son derece pratik ve harika bir ana yemek önerisi ile geldim. Kendimize hemen hemen her gün sorduğumuz peki bugün ne pişirsem sorusuna yine en lezzetli olanlardan bir tanesi ile sizlere bir yanıt vermek istedim. Suyuna da bolca ekmek banma garanti bunu söyleyebilirim. En sevdiğim yemeklerden biridir tavuk yahni. Tadına doyulmaz bir tencere yemeğidir. Bana düşen eğer daha önce bu leziz tarifi denemediyseniz sizlerle tanıştırmak olacak. Mutlaka deneyin.
MALZEMELER
- 2 adet tavuk göğüs
- 1 adet büyük boy patates
- 10 adet küçük boy soğan
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 4 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
HAZIRLANIŞI
Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alıp ısıtın. Üzerine küp doğranmış tavuk, iri küp olarak doğranmış patates ve sadece kabukları soyulmuş soğanları ilave edip 3-4 dk karıştırarak kavurun. Salçayı ekleyip iyice karıştırın. Sonrasında su, tuz ve karabiber ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder