NOHUT KAVURMASI

     NOHUT KAVURMASI

     Dondurucuda haşlanmış nohut unuz varsa eğer bu tarifi yapmak daha bir kolay olacak. Ekonomik de bir tarif üstelik. Akşam yemeği için hazırlayabilir yanında pilav ve ayranla afiyetle tüketebilirsiniz. Nohutu çok severim. Tabak tabak yediklerim arasındadır. Bu ana yemek formunda olan nohut kavurmasını da inanın yaz- kış demem yaparım inanılmaz lezzetli bir şey oluyor. Protein değeri yüksek sağlıklı ve nefis bir yemek. Daha ne olsun diyerek umarım sizlerde en kısa zamanda dener ve seversiniz.

      MALZEMELER

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 tane orta boy soğan
  • 2 tane domates
  • 2 tane sivri biber
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
      HAZIRLANIŞI

     Soğan ve biberleri piyazlık doğrayın. Tavaya sıvıyağ alıp ısıtın. Soğan ve biberleri ekleyip kavurun. Küçük doğranmış domatesleri ilave edip yumuşayana kadar kavurun. Ardından nohut, tuz ve baharatları ilave edip kısık ateşte 5 dk daha kavurun. Ocağın altını kapatıp son olarak maydanoz ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar