PRATİK BURMA BAKLAVA
Çıtır çıtır bir baklava tarifi ile geldim. Aslında hazır yufka ile baklava yapmak mı, diye düşünürken bu önyargıma karşı aldığım sonuç inanın benim için şaşırtıcı oldu. Doğrusu bu kadarını beklemiyordum. Abartmıyorum yani baklava dediğimiz olay hem bu kadar pratik olup hem de inanılmaz bir lezzette olacak. Oluyormuş, mutlaka deneyin bana hak vereceksiniz😉
MALZEMELER
- 22 adet hazır baklavalık yufka
- 1 büyük kase çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Üzeri için ayrıca yarım çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbeti için şeker, su ve limon dilimini bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca orta ateşte 15 dk daha kaynatıp soğumaya bırakın. Tereyağını eritip üzerindeki köpükleri alın ve sıvıyağ ekleyip karıştırın. Yufkaların üzerine nemli bir bez örtün. İlk yufkayı tezgaha alın ve üzerine yağ gezdirin. 2. yufkayı da üzerine yerleştirip tekrar yağ gezdirin. Yufkanın yarısına kadar ceviz serpin. Oklava ile sararak rulo yapın. Her iki ucundan elinizle ortaya doğru büzgü yapın ve dikkatli bir şekilde oklavan çıkarın. Hafif yağlanmış büyük boy borcam tepsisine yerleştirin. Yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin. Kalan yağın üzerine yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edip yufkaların her yerine gelecek şekilde gezdirin. 180 derece ısıtılmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Tatlıyı fırından alınca 5 dk bekletin. Soğuk şerbeti tatlının her yerine gelecek şekilde gezdirin. Üzerini kapatıp şerbeti çekmesi için en az 1 saat dinlendirin. Üzerine Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder