YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI

     YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI

     Yumurtalı taze fasulye kavurması Karadeniz yöremize ait çok lezzetli bir yemektir. Sebze dostu biri olarak taze fasulye benimde çok sevdiğim ve her gün olsa yerim dediğim bir sebzedir. Her türlüsü yanımda makbuldür. Yumurtalı bu tarifi de Karadeniz taraflarında yapılan ve sevilen bir yemeğidir. Çokta pratik bir yemektir. İstediğiniz her öğünde yapıp tüketebilirsiniz. Buna benim yanımda kahvaltı saatleri de dahildir. Yumurtalı olunca çay yanında da pek bir lezzetli oluyor. Tavsiye ederim mutlaka deneyin. Ben birazda üzerine yoğurt gezdiriyorum enfes bir şey oluyor:)

      MALZEMELER

  • 700 g taze fasulye
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • Bir tutam kıyılmış dereotu
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
      HAZIRLANIŞI

      Fasulyelerin baş kısımlarını ayıklayıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve ikiye üçe doğrayın. Soğanı ve sivri biberi yemeklik doğrayın. Yapışmaz büyükçe bir tavaya zeytinyağı alıp ısıtın. Üzerine soğan ve sivri biberi ekleyip kavurun. Fasulyeleri ve yeterince tuz ilave edip fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Ara ara karıştırmayı unutmayın. Sonrasında yumurtaları bir kasenin içine kırıp karıştırın ve fasulyelerin üzerine gezdirip pişirin. Dere otunu ekleyip karıştırın. Yemeği ocaktan alıp biraz dinlendikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar