TAZE BÖRÜLCE KAVURMASI
Sabah taze taze bahçeden toplandı ve akşam sofrada mis gibi taze börülce kavurması olarak yerini aldı. Kimi kaşık kaşık, kimi de ekmeği bandı bandı yedi. Doğrusu börülcenin tazesi de kurusu da bizim evde pek bir sevilir. Taze börülce pişireceğim zaman çoğu kez hiç su ilave etmeden bu kavurma yöntemi ile yapıyorum. Bu şekilde inanılmaz lezzetli oluyor. Çok faydalı ve tam bir protein deposu bir sebze olduğu için börülce bol bol tüketilmeli bence. Sizlere de börülceyi bu yöntemle mutlaka bir deneyin derim.
MALZEMELER
- 700 g taze börülce
- 1 adet soğan
- 1 adet sivribiber
- 2 adet orta boy domates
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı geniş bir tavaya alıp ısıtın ( yapışmaz tava kullanın ). Soğan ve sivri biberi yemeklik doğrayıp bir miktar kavurun. Üzerine doğradığınız börülceleri ilave edip yeterince tuz attıktan sonra börülcelerin rengi yeşilden sarıya dönene kadar arada karıştırarak kısık ateşte pişirin. ( benim börülceler biraz mor renkli olanlardandı cinsi öyleymiş ). Sonrasında yemeklik doğranmış domates, doğranmış sarımsak ve kırmızı pul biberini ilave edip yine kısık ateşte börülceler yumuşayana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder