PATLICANLI PİLAV
PATLICANLI PİLAV
Eveet efendim bugün çok güzel bir pilav tarifi ile geldim. Aslında ona daha çok ana yemek gözü ile de bakabilirsiniz. Başlı başına da doyurucu olabilir. Yanında bir kase yoğurt ile birlikte gayet besleyici ve lezzetli bir öğün olacaktır. Doğrusu patlıcanın renk kattığı bu nefis pilav bizim evde bu şekilde tüketilir. Pilav kategorisinde farklı lezzetler arıyorsanız bu tarife mutlaka bir şans vermelisiniz :)
MALZEMELER
- 2 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 3 su bardağı su
- 4- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam kıyılmış dereotu
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyup iri küpler olarak doğrayın ve bol kızgın yağda kızartın. Tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip yumuşayana kadar kavurun. Bol su ile yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ilave edip 5 dk kavurun. Tuz, karabiber ve kızartılmış patlıcanları ilave edip karıştırın. Suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servisten önce kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder