PEYNİRLİ KABAK SARMA


     PEYNİRLİ KABAK SARMA

     Sizler için çok pratik ve güzel bir tarifim var bugün. Ne yalan söyleyeyim kabaklar bahçeden taze taze toplanıp gelince şu günlerde sık sık kahvaltıya hazırlayıveriyorum. Bir meze olarak ta düşünebilirsiniz yada günün herhangi bir saatinde acıkınca yapıp tüketebilirsiniz ama ben kahvaltı sofrasına çok yakıştığını düşünüyorum. Kabak, peynir ve dereotu üçlüsünü bu tarifle buluşturun ve yine bu pratik ve lezzetli tarifi keşfetmiş olun :)

      MALZEMELER
  • 2 adet orta boy kabak
  • 1 küçük kase ufalanmış beyaz peynir
  • 1 tutam dereotu
  • 5-6 adet çeri domates
  • Sıvı yağ
      HAZIRLANIŞI

      Kabakları uzunlamasına yaprak yaprak dilimleyin. Tavaya yeteri kadar sıvı yağ alıp kızdırın. Kabakları iki taraflı kızartın. Dereotunu doğrayıp peynirle karıştırın. Karışımdan bir miktar alıp kızarmış kabakların geniş kısmına yerleştirin ve rulo gibi sarın. Üzerlerini çeri domatesleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar