HAYDARİ MEZESİ
HAYDARİ MEZESİ
En sevilen meze tariflerinden biri olan haydari tarifim var bugün. O sofraların baş tacı olan bir mezedir. Bizde çok sever ve sıklıkla da tüketiriz. Özelliklede sıcak yaz günlerinde yoğurt ile yapılıyor olması bakımından her yemeğin yanına inanılmaz çok yakışıyor diyebilirim. Son derecede pratik ve ekonomik bir tarif. Şöyle de bir başka nefis bir hali var ki ekmeği bana bana yersiniz :)
MALZEMELER
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 100 gr beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam kıyılmış dereotu
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Peyniri bir çatal yardımı ile ezip yoğurda ekleyip karıştırın. Sarımsakları rendeleyin. Tavaya tereyağı, nane ve sarımsakları alıp yakmadan sadece ısıtın ve yoğurda ekleyin. Dereotunu ve az miktarda tuz ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin. Kırmızı pul biber ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder