KABAK SIYIRMA
KABAK SIYIRMA
Merhabalar,
Şu sıcak yaz günlerinde sofralara çok yakışacak, hem hafif hem de çok pratik bir tarifle geldim: Kabak Sıyırma. O kadar lezzetli bir şey oluyor ki anlatamam. Ben kabak yemem diyenler bir daha düşünsün derim. Bunu deneyince eminim ki çok sevecekler. Kabak benim çok sevdiğim yaz sebzelerinden biridir. Yaz boyunca da mevsiminde taze taze bolca tüketirim. Ama bu zeytinyağlısı gerçekten başka bir lezzette oluyor. Bu tarz pratik ve hafif tarifleri çok seviyorum. Hem hazırlaması kolay hem de sağlıklı. Üstelik görsel olarakta çok şık duruyor. Misafir sofralarınızda da rahatlıkla sunabilirsiniz.
Bu tarifin bir güzel yanı da hem sıcak hem soğuk olarak tüketilebiliyor olması. Sıcak yaz günlerinde soğuk bir meze olarakta servis edebilirsiniz. Yanına sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor, tavsiye ederim. İster ana yemek yada yardımcı yemek olarak sofralarınızda yer verebilirsiniz. Hafifliği ile özellikle diyet yapanlar için de harika bir alternatif oluyor.
Eğer sizde farklı bir zeytinyağlı tarifi arıyorsanız bu kabak sıyırma tarifini mutlaka denemenizi öneririm. Denerseniz beğeni ve yorumlarınızı bekliyorum.💛Afiyetle kalın, sevgiyle kalın...
MALZEMELER
- 3 adet orta boy kabak
- 1 adet soğan
- 2 adet taze yeşil soğan
- 3 yemek kaşığı pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Bir tutam kıyılmış dereotu
- Bir çay bardağına yakın su
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
Yorumlar
Yorum Gönder