KABAK SIYIRMA


      KABAK SIYIRMA

      Merhabalar,

      Şu sıcak yaz günlerinde sofralara çok yakışacak, hem hafif hem de çok pratik bir tarifle geldim: Kabak Sıyırma. O kadar lezzetli bir şey oluyor ki anlatamam. Ben kabak yemem diyenler bir daha düşünsün derim. Bunu deneyince eminim ki çok sevecekler. Kabak benim çok sevdiğim yaz sebzelerinden biridir. Yaz boyunca da mevsiminde taze taze bolca tüketirim. Ama bu zeytinyağlısı gerçekten başka bir lezzette oluyor. Bu tarz pratik ve hafif tarifleri çok seviyorum. Hem hazırlaması kolay hem de sağlıklı. Üstelik görsel olarakta çok şık duruyor. Misafir sofralarınızda da rahatlıkla sunabilirsiniz. 

       Bu tarifin bir güzel yanı da hem sıcak hem soğuk olarak tüketilebiliyor olması. Sıcak yaz günlerinde soğuk bir meze olarakta servis edebilirsiniz. Yanına sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor, tavsiye ederim. İster ana yemek yada yardımcı yemek olarak sofralarınızda yer verebilirsiniz. Hafifliği ile özellikle diyet yapanlar için de harika bir alternatif oluyor. 

        Eğer sizde farklı bir zeytinyağlı tarifi arıyorsanız bu kabak sıyırma tarifini mutlaka denemenizi öneririm. Denerseniz beğeni ve yorumlarınızı bekliyorum.💛Afiyetle kalın, sevgiyle kalın...

        MALZEMELER

  • 3 adet orta boy kabak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet taze yeşil soğan
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tutam kıyılmış dereotu
  • Bir çay bardağına yakın su
  • 1 adet limonun suyu
  • Tuz
          HAZIRLANIŞI

          Kabakları yıkayıp uzunlamasına soyacak yardımıyla ince ince dilimleyin. Soğanı ince piyazlık  doğrayıp geniş bir tavaya alın. Zeytinyağını ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Küçük küçük doğranmış taze yeşil soğanları ekleyip karıştırın. Kabakları ilave edip bir kaç dakika karıştırarak kavurun. Ardından yıkanmış pirinç, limon suyu, tuz ve suyunu ilave edip  kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Servis ederken üzerine dereotu serpiştirin. Afiyet olsun.
     

Yorumlar

Popüler Yayınlar